* ADRESA KLUBA * 
 * Klub Ljubitelja Timočkih Pruga  
 * Vojvode Putnika 8  
 * Zaječar, 19000  
 * ADDRESS OF CLUB * 
 * Timok Railway Fans Club  
 * Street Vojvode Putnika No. 8  
 * City of Zaječar , 19000  
 * Telefon / Phone: +381(0)19424079  
 * Fax. +381(0)19425669 * 
IN MEMORIAM
Predsednik Kluba ljubitelja Timočkih pruga
Petar Pera Aranđelović
30.11.2022
IN MEMORIAM Petar Pera Aranđelović
 www.timockapruga.org.rs 
 www.timockapruga.org.rs 
 www.timockapruga.org.rs 
PRETRAŽI PORTAL
Koristite ovu PRETRAGU kao najlakši način da uz pomoć ključnih reči pretražite portal
Počev od 01. 06. 2020. godine, uvode se u saobraćaj сви putnički vozovi po važećem redu vožnje za 2019. / 2020. godinu, na sledećem relacijama :
- Zaječar – Prahovo Pristanište – Zaječar
- Zaječar – Majdanpek –Požarevac – Zaječar
ZA SVE DODATNE INFORMACIJE PITATI NA
br. telefona 019/440-830 ili 019/421-360

leva strana
AKCIJE KLUBA LJUBITELJA TIMOČKIH PRUGA

VIDEO - Vlaški dol 12. maj 2018.g.
VIDEO REPORTAŽA
VIDEO - Vlaški dol 12. maj 2018.g.

PRODUKCIJA


VIDEO - Tragom Ćire Paraćinca
VIDEO REPORTAŽA
Emisija Timočke televizije o nekadašnjoj pruzi uzanog koloseka Zaječar - Paraćin. ......Klub ljubitelja Timočkih pruga ove godine učestvuje na
Belmužijadi u Svrljigu
FOTO REPORTAŽA
K.LJ.T.P je u saradnji sa radnicima železničke stanice Svrljig , uzeo učešće na 8.-moj Belmužijadi , koja se već 8 godina tradicionalno organizuje u Svrljigu. Na svom štandu su predstavljeni predmeti , pisani materijal , slike , uniforme i još mnogo toga zanimljivog a što je u vezi Timoških pruga i železnice uopšte i što potiče iz nekih , ne tako davnih vremena , kada je železnica bila u boljem stanju u našim krajevima. Svi izloženi predmeti su u vlasništvu K.Lj.T.P. Po završetku Belmužijade , biće objavljen kompletan materijal i utisci koji su doživljeni na ovoj manifestaciji ......

Izlazak i zalazak sunca na Rtnju
FOTO REPORTAŽA
Kažu ljudi da je izlazak i zalazak sunca lep prizor i da ga treba doživeti, videti i osetiti.
Uostalom, mnoge pesme pevaju o tom događaju ( JU grupa, Kićo Slabinac ...), verovatno jer svojom pojavom i lepotom to zavređuje.
Znajući sve te momente i duboko verujući u mogućnost Rtnja da pruži nesvakidašnji doživljaj posmatranja ovih pojava, članovi Kluba ljubitelja timočkih pruga, odlučili su da svojom akcijom 01. i 02. septembra priušte sebi zadovoljstvo i uživanje posmatranjem predivnog smiraja jednog i, još lepšeg, rađanja drugog dana. ......

Božićni – zimski uspon na Rtanj - 2015.g.
FOTO REPORTAŽA
Kao i prethodnih, tako i ove godine još je jednom potvrđena uspešna saradnja OPSD „Dragan Radosavljević“ i Kluba ljubitelja timočkih pruga.
Akcija božićnog – zimskog uspona organizuje se na nivou republike Srbije i dolaze planinari i zaljubljenici prirode iz svih krajeva Srbije, a ove godine bilo ih je i iz susedne Bugarske, ukupno oko 750-800 učesnika.
Četvoročlana ekipa iz Kluba, u okviru OPSD „Dragan Radosavljević“, učestvovala je u božićnom – zimskom usponu veoma uspešno po svim pitanjima-principima dobro organizovane planinarske akcije.
Vreme, koje nam nije bilo baš naklonjeno, nije uspelo da nas spreči u usponu koji je počeo po blagoj kišici ......

ZIMSKI USPON NA RTANJ - 2013.g
FOTO REPORTAŽA
Prošle je godine započeta, a ove godine nastavljena veoma uspešna saradnja između OPSD "Dragan Radosavljević" i KLJTP.
Početkom januara pripremljena je, organizovana i realizovana akcija planinara na republičkom nivou - tradicionalni zimski uspon na Rtanj.
U toj akciji, a u saradnji sa OPSD učestvovali su i članovi KLJTP ojačani sa gospodinom Dejanom Aranđelovićem koji je za ovu priliku doputovao iz Niša.
Nakon završetka administrativnih i protokolarnih poslova učesnici, podeljeni po grupama, krenuli su sa svojim vodičima na uspon na ovu prelepu planinu sa jednim ciljem - osvojiti njen vrh "Šiljak" koji je na 1570 m.n.m ......

RADNA AKCIJA Očistimo st.Vratarnicu Muzej KLJTP
FOTO REPORTAŽA
Članovi Kluba ljubitelja timočkih pruga na čelu sa predsednikom Petrom Aranđelovićem pridružili su se 09. juna 2012. godine, akciji čišćenja i uređenja : "Očistimo Srbiju" i tim povodom očistili i sredili železničku stanicu Vratanica i umili je čistoćom.
Vreme je bilo kao naručeno, a ekipa za rad mala ali odabrana.
Kako je sve počelo?

Prvo smo imali prethodnog dana "generalnu probu" kod vagončeta ......


Obeležavanje Dana železničara 2012.g.
FOTO REPORTAŽA

Nakon kratkog dogovora, odlučismo nas nekolicina, što železničara, što članova Klub ljubitelja timočkih pruga da na , kako to nama i trenutnoj situaciji dolikuje skroman način obeležimo Dan železničara. Veoma brzo smo se organizovali i pribavili ono što nam je potrebno za dotičnu skromnost ( kad ne može bolje...) i u subotu 15. septembra 2012. godine krenuli na put u Vratarnicu ......


Uspešna saradnja
FOTO REPORTAŽA
Nakon nekoliko dana razgovora i pregovora, između predstavnika OPSD "Dragan Radosavljević" iz Zaječara samnom i sa predsednikom Kluba, kao i ranijeg dogovora sa planinarskim društvom "Babin zub" iz Knjaževca, došlo je do organizovanja akcije u subotu 20. oktobra 2012. godine.
Zamisao je bila da članovi planinarskih društava iz Zaječara i Knjaževca peške obiđu tri, kako su ih oni nazivali - bastiona oko Zaječara i da se upoznaju sa istim, da provedu lepu i sunčanu oktobarsku subotu zajedno, da se druže i međusobno bolje upoznaju.......

Akcija KLJTP "Hajduk Veljko 21. i 22. 08. 2010
FOTO REPORTAŽA

Pošto je akcija završena, utisci sređeni i materijal pripremljen red je da našim poklonicima i čitaocima u slici i reči dočaramo pojedine momente sa akcije.
Elem, da bi smo izbegli gužvu oko kulturno-zabavne manifestacije "HAJDUK VELJKOVI DANI" : www.hajdukveljko.com/ krenuli smo 21.08.2010. godine i realizovali akciju specifičnu po načinu izvršenja.Ta specifičnost se ogledala u tome što je deo akcije izveden kopnenim putem, a deo akcije vodenim putem.
Naime, na trasi nekadašnje pruge uskog koloseka: Lenovac - Leskovac - Grlište, nakon njenog ukidanja, izgrađen je asfaltni put, koji je jednim svojim delom, od Leskovca do Grlišta, potopljen veštačkim jezerom : Grliško jezero, kao rezultat napretka građevinske tehnike (izgradnja brane) i tehnologije pripreme i prečišćavanja vode za piće (fabrika vode) za grad Zaječar


Akcija KLJTP "Hajduk Veljko 21. i 22. 08. 2010
FOTO REPORTAŽA
Na osnovu Plana rada Kluba za 2010. godinu 15.maja pripremili smo, organizovali i realizovali akciju Kluba na obilasku nekadašnje pruge uskog koloseka od sela Vina do Knjaževca.
Na karti koja sledi jasno se vidi trasa pruge koja je obeležena crvenim znakom x, što znači da više nije u upotrebi.
Taman smo se okupili na stanici kad je počela da sipi ona sitna, dosadna, zamorna i teška prolećna kiša.
Gledajući u nebo nismo ni primetili da nam se pridružio uvaženi član koji, nažalost, nije mogao da krene sa nama, jer je krenuo na posao.
Ova akcija ima za cilj pored obilaska nekadašnje pruge uskog koloseka od sela Vina do Knjaževca, i obilazak rudnika kamenog uglja u selu Vina „DOBRA SREĆA“.

Akcija pešačenje Svrljiškom klisurom 10.04.2010. god.
NIŠEVAC-PALILULA
FOTO REPORTAŽA
Razmišljajući kako da obeležimo Dan Kluba - 11.april došli smo na ideju da to uradimo onim aktivnostima po kojima je Klub prepoznatljiv: pešačenjem na delu pruge.
Izabrali smo prugu normalnog koloseka: Prahovo-Negotin-Zaječar-Knjaževac-Niš, jer smo je prošle godine 10. aprila, „načeli“ iz pravca Niša (Svrljiški Miljkovac – Podvis) pa da ove godine i nastavimo (Niševac – Svrljiški Miljkovac).

Glavni dogovor je postignut, ostalo je da razradimo potrebne detalje oko organizacije. To ne bismo mogli da uradimo, da se nismo sastali u četvrtak 08. aprila u Vagončetu.
Kad smo već tu, valjalo bi nešto malo i uraditi i srediti jako lep okoliš za što prijatniji boravak.

telo