* ADRESA KLUBA * 
 * Klub Ljubitelja Timočkih Pruga  
 * Vojvode Putnika 8  
 * Zaječar, 19000  
 * ADDRESS OF CLUB * 
 * Timok Railway Fans Club  
 * Street Vojvode Putnika No. 8  
 * City of Zaječar , 19000  
 * Telefon / Phone: +381(0)19424079  
 * Fax. +381(0)19425669 * 
IN MEMORIAM
Predsednik Kluba ljubitelja Timočkih pruga
Petar Pera Aranđelović
30.11.2022
IN MEMORIAM Petar Pera Aranđelović
 www.timockapruga.org.rs 
 www.timockapruga.org.rs 
 www.timockapruga.org.rs 
PRETRAŽI PORTAL
Koristite ovu PRETRAGU kao najlakši način da uz pomoć ključnih reči pretražite portal
Počev od 01. 06. 2020. godine, uvode se u saobraćaj сви putnički vozovi po važećem redu vožnje za 2019. / 2020. godinu, na sledećem relacijama :
- Zaječar – Prahovo Pristanište – Zaječar
- Zaječar – Majdanpek –Požarevac – Zaječar
ZA SVE DODATNE INFORMACIJE PITATI NA
br. telefona 019/440-830 ili 019/421-360

leva strana
ĆIĆEVAC – GRABOVO – BELGIJSKE KOLIBE

KLIKNITE NA SLIKU , DA BISTE JE VIDELI U PUNOJ VELIČINI

Na inicijativu pojedinih članova Kluba, Upravni odbor je odlučio da ove godine planira, organizuje i realizuje nekoliko akcija – pešačkih nostalgija.
Jedna od akcija bi bila pešačka nostalgija trasom nekadašnje pruge uskog koloseka od Ćićevca preko s. Grabovo pa do rejona : belgijske kolibe. Tom prugom se izvozila drvena građa koja se koristila za izradu drvenih pragova u Zavodu za impregnaciju drveta u Ćićevcu, osnovanom 1885. godine.

Predsednik Kluba i autor ovih redova su 17. Aprila obišli trasu i konstatovali da pruža odlične uslove za akciju i da je istu moguće i najbolje je organizovati, zbog daljine, u trajanju od dva dana vlastitim sredstvima.

Osnovna zamisao je definisana, detalje ćemo dogovoriti naknadno.Obzirom na novonastale okolnosti oko zajedničkih ciljeva postojanja i rada i kod Kluba i kod Udruženja ljubitelja kulture, tradicije, domaće radinosti, sporta, turizma, pisane reči i instrumentalista „ Marko Cara Milanović“ iz Kaonika (kod Kruševca) pripremljeno je, organizovano i realizovano potpisivanje Protokola o saradnji u cilju daljeg zajedničkog delovanja u sferama interesovanja.

Udruženje je osnovano sa ciljem zaštite dece i omladine u saobraćaju tako što bi se raznim humanitarnim akcijama prikupila novčana sredstva i ista koristila za unapređivanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Protokol je potpisan u sedištu Udruđenja u Kaoniku, a sam čin snimljen je od strane RTS i emitovaće se 24. Aprila u emisiji „Znanje – imanje“.
Ovom prilikom želimo da izrazimo veliku zahvalnost i duboko poštovanje našim domaćinima koji su se postarali da se ciljevi i zadaci našeg putovanja maksimalno realizuju: gospodi : Braci Begušu, čika Obradu, čika Ivanu, Miroljubu Milanoviću i gospođici Nataši Marković. 


Autor fotografija i teksta

g-din Bojan Šrajer član uprave kluba

VAŠ KOMENTAR , PREDLOG , SUGESTIJU , NAPOMENU ....NAPIŠITE OVDE

VAŠ KOMENTAR , PREDLOG , SUGESTIJU , NAPOMENU ....NAPIŠITE OVDE
Komentari
Trenutno komentara.

telo