НА ЗАЈЕЧАРСКИМ ПРУГАМА
 PROČITANO PUTA.
Voz na relaciji Zaječar – Požarevac ponovo saobraća nakon dve godine
Utorak, 18. jun 2013.

„Železnice Srbije“ uvele su danas u redovan putnički železnički saobraćaj dizel motorni voz serije 710, koji će saobraćati između Zaječara i Požarevca i na taj način omogućiti putnicima iz ovog regiona železničku vezu do Beograda.

Generalni direktor „Železnica Srbije“ Dragoljub Simonović poručio je prilikom obilaska železničke stanice u Zaječaru da železnica nije zaboravila taj kraj koji je poslednjih dvadesetak godina bio u potpunosti zapostavljen.

„Za železnicu ovaj voz ne znači mnogo, ali znači mnogo za građane ovog kraja. Zbog toga smo danas ovde. Danas je, nakon nešto više od dve godine, na relaciji Zaječar – Požarevac – Beograd ponovo uspostavljen železnički saobraćaj, a po nabavci novih vozova, uključićemo u saobraćaj u ovom regionu još dva putnička voza kako bismo poboljšali veze u unutrašnjem saobraćaju. Mora se zaboraviti na otkazivanja vozova ubuduće. Sigurnost, bezbednost, urednost, redovitost i pouzdanost železnickog saobraćaja su imperativ na osnovu koga moramo graditi i vratiti poverenje naših putnika“, istakao je generalni direktor srpskih železnica.

On je dodao i da je zabeleženo neznatno povećanje obima prevoza iz Zaječara.
„Odavde se godišnje preveze oko 700.000 tona robe. U prvih pet meseci ove godine, obim prevoza povećan je za 1,8 posto u odnosu na isti period prošle godine. To znači da radimo bolje, ali ne i onoliko koliko bismo mogli da radimo. Razlog nemogucnosti većeg povećanja obima posla, kako prevoza robe, tako i putnika, su starost pruga i nedostatak voznih sredstava“ kazao je Simonović i izrazio optimistički stav u pogledu perspektive železničkog prevoza na tom delu pruge.

„Tačno je da voz od Zaječara do Beograda putuje osam sati, ali je cena karte duplo jeftinija u odnosu na cenu autobuske karte. Na nama je da na ovoj pružnoj relaciji što pre omogućimo standardnu brzinu kretanja voza. Železnica očekuje bolju saradnju sa lokalnom samoupravom radi poboljšanja kvaliteta železničkog transporta, a u ovom slučaju lokalna samouprava nije pokazala dovoljno interesovanja. Moramo imati dobru komunikaciju sa lokalnom samoupravom kako bismo izašli u susret potrebama putnika. Sugestije ćemo prihvatati i korigovati prevoz u skladu sa mogućnostima i potrebama korisnika usluga“, zaključio je Dragoljub Simonović.

Dizel motorna garnitura će po redu vožnje iz Zaječara polaziti u 23.01 sati, i preko stanica Vražogrnac, Bor, Majdanpek i Rabrovo-Klenje stizati u Požarevac u 3.55 sati, odakle će putnici drugim vozom u 04.30 sati moći da krenu za Beograd, gde po redu vožnje stižu u 6.59 sati.

Voz će iz Požarevca u povratku polaziti u 10.20 sati i u Zaječar stizati po redu vožnje u 15.16 sati. Putnici iz Beograda moći će da krenu u 7.35 sati, da bi stigli u Požarevac u 10.04 i odatle u 10.20 sati dizel motornim vozom nastavili za Zaječar.


VAŠ KOMENTAR , PREDLOG , SUGESTIJU , NAPOMENU .... NAPIŠITE OVDE

Komentari (4)

Nalazite se na: Voz na relaciji Zaječar – Požarevac ponovo saobraća nakon dve godine
Gravatar
Karlo kaže...
Napokon i neka lepa vest za Timočke pruge, da se zna da niste potpuno zaboravljeni Grin Nadam se da će polovni metrijal sa Koridora 10 i pruge Beograd-Bar ugraditi, pored svega, i u vašem kraju, kako biste mogli imati makar brzine 60-80km/h.
19th June 2013 10:49am
Gravatar
Alen Randjelovic kaže...
Smile Nadamo se i mi Karlo , jer je to i bilo obecanje g-dina generalnog direktora , koji je juce 18.06.'13. g. bio u obilazak Zajecara.
Valjda ce biti od reci , jer u nasem narodu se kaze "vo se veze za rogove a covek za rec"
19th June 2013 11:38am
Gravatar
Zoran kaže...
Stvarno dobra vest, nema sta. Medjutim netreba stati na ovome. Za pocetak dobro kao i vreme polazaka iz polaznih stanica. Vreme dolaska i polaska iz pravca Zajecara ka Pozarevcu nece sigurno odgovarati ljudima iz medjustanica i tu je opet problem. Znaci mora se uvesti jos neki voz. Drugo neminovno remontovanje pruge za povecanjem brzine i sl. Za pocetak ponavljam odlicno. Pozdrav.
19th June 2013 2:41pm
Gravatar
Alen Randjelovic kaže...
Zorane , vreme polaska iz Zajecara po mom misljenju je OK. Taman se u Bgd stize na vreme da bi mogli da se zavrse poslovi , ako su bili planirani i ako je to bio razlog putovanja. Ali problematican je opet povratak iz Bgd-a. Isuvise se rano vraca taj voz iz Pozarevca ka Zajecaru. Ne moze se reci da ova sadasnja situacija lici na nekadasnju , kada je saobracao voz 970/971 ili ti nekadasnji dobri stari GANZ. Eh , to je bilo vreme. Sad
20th June 2013 5:11am
Stranica 1 od 1

Dodajte komentar

*Polja koja treba popuniti
(neće biti objavljeno)
 
Bold Italic Underline Strike Code Quote Insert line Bullet list Numeric list Link Email Image Video
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
 
PITANJE: Ukucajte obrnutim redosledom:456
 
Unesite odgovor na PITANJE :
 
Obavestite me o novim komentarima putem e-maila.