ĆIĆEVAC – GRABOVO – BELGIJSKE KOLIBE
 


KLIKNITE NA SLIKU , DA BISTE JE VIDELI U PUNOJ VELIČINI

Na inicijativu pojedinih članova Kluba, Upravni odbor je odlučio da ove godine planira, organizuje i realizuje nekoliko akcija – pešačkih nostalgija.
Jedna od akcija bi bila pešačka nostalgija trasom nekadašnje pruge uskog koloseka od Ćićevca preko s. Grabovo pa do rejona : belgijske kolibe. Tom prugom se izvozila drvena građa koja se koristila za izradu drvenih pragova u Zavodu za impregnaciju drveta u Ćićevcu, osnovanom 1885. godine.

Predsednik Kluba i autor ovih redova su 17. Aprila obišli trasu i konstatovali da pruža odlične uslove za akciju i da je istu moguće i najbolje je organizovati, zbog daljine, u trajanju od dva dana vlastitim sredstvima.

Osnovna zamisao je definisana, detalje ćemo dogovoriti naknadno.Obzirom na novonastale okolnosti oko zajedničkih ciljeva postojanja i rada i kod Kluba i kod Udruženja ljubitelja kulture, tradicije, domaće radinosti, sporta, turizma, pisane reči i instrumentalista „ Marko Cara Milanović“ iz Kaonika (kod Kruševca) pripremljeno je, organizovano i realizovano potpisivanje Protokola o saradnji u cilju daljeg zajedničkog delovanja u sferama interesovanja.

Udruženje je osnovano sa ciljem zaštite dece i omladine u saobraćaju tako što bi se raznim humanitarnim akcijama prikupila novčana sredstva i ista koristila za unapređivanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Protokol je potpisan u sedištu Udruđenja u Kaoniku, a sam čin snimljen je od strane RTS i emitovaće se 24. Aprila u emisiji „Znanje – imanje“.
Ovom prilikom želimo da izrazimo veliku zahvalnost i duboko poštovanje našim domaćinima koji su se postarali da se ciljevi i zadaci našeg putovanja maksimalno realizuju: gospodi : Braci Begušu, čika Obradu, čika Ivanu, Miroljubu Milanoviću i gospođici Nataši Marković. 


Autor fotografija i teksta

g-din Bojan Šrajer član uprave kluba

VAŠ KOMENTAR , PREDLOG , SUGESTIJU , NAPOMENU ....
NAPIŠITE OVDE

Komentari

Trenutno nema komentara.

Dodajte komentar

*Polja koja treba popuniti
(neće biti objavljeno)
 
Bold Italic Underline Strike Code Quote Insert line Bullet list Numeric list Link Email Image Video
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
 
PITANJE: Ukucajte obrnutim redosledom:456
 
Unesite odgovor na PITANJE :
 
Obavestite me o novim komentarima putem e-maila.