Novi ruski dizel-motorni vozovi kamenovani i oštećeni
već prvog dana u saobraćaju, kod Kragujevca i Čačka
 

 


Ponedeljak, 17. Septembar 2012.

 Nisu prošla ni dva dana od kako su „Železnice Srbije“ u redovan putnički saobraćaj u kraljevačkom železničkom čvoru uključile dva nova dizel-motorna voza, a obe garniture su u kamenovanju već pretrpele znatne materijalne štete.
    Naime, u subotu, 15. septembra, na sam Dan železničara, oko 13.10 sati, u mestu Trbušani, nedaleko od Čačka, nepoznata lica kamenovala su novi voz srpskih železnica. Garnitura je saobraćala iz Požege prema Čačku puna putnika, kada je zasuta kamenicama. Sreća je da ni jedna od kamenica nije pogodila prozore na vozu, jer bi verovatno bilo i povređenih.
    Slično se dogodilo i danas, 17. septembra, u mestu Grošnica, nedaleko od Kragujevca, kada je kamenovan novi dizel-motorni voz, koji je iz Lapova saobraćao prema Kraljevu. Najviše zahvaljujući sreći ni u ovom slučaju nije bilo povređenih.
    Ovakvo huliganstvo bezobzirnih i neodogovornih pojedinaca mnogo više brine od same materijalne štete, a ovakve pojave nisu retke na srpskim prugama. „Železnice Srbije“ će popraviti oštećenja, a vozovi u interesu putnika saobraćaju, kako oni ne bi ostali bez kvalitetnog i udobnog prevoza. Ali, činjenica je da su novi vozovi kamenovani već prvih dana nakon što su uključeni u saobraćaj. A, reč je o našoj železnici i našim vozovima!
     „Železnice Srbije“ prvi put nakon pune tri decenije kupile su nove vozove, zahvaljujući kreditu međunarodne železničke banke „Eurofime“ od 43 miliona švajcarskih franaka. Kupljeno je dvanaest novih dizel-motornih vozova ruskog proizvođača „Metrovagonmaša“, od kojih je jedanaest već i pre roka stiglo u zemlju i sukcesivno se uključuju u redovan putnički železnički saobraćaj.
  Međutim, ukoliko se ovakvi slučajevi budu ponavljali, neće ovi vozovi dugo ostati ni novi, ni uredni, ni udobni, ni kvalitetni, a železnica će biti prinuđena da reorganizuje njihov saobraćajni raspored.
    „Železnice Srbije“ će učiniti sve što je u njihovoj moći da svoje vozove, imovinu i putnike zaštite od bahatih i nasilničkih pojedinaca. Istovremeno, očekuje se podrška svih držanih organa da se ovakva pojava spreči, a počinioci kazne za ugrožavanje javne bezbednosti u železničkom saobraćaju.  
VAŠ KOMENTAR , PREDLOG , SUGESTIJU , NAPOMENU ....
NAPIŠITE OVDE

Komentari

Trenutno nema komentara.

Dodajte komentar

*Polja koja treba popuniti
(neće biti objavljeno)
 
Bold Italic Underline Strike Code Quote Insert line Bullet list Numeric list Link Email Image Video
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
 
PITANJE: Ukucajte obrnutim redosledom:456
 
Unesite odgovor na PITANJE :
 
Obavestite me o novim komentarima putem e-maila.