Božićni – zimski uspon na Rtanj - 2015.g.
 


PROČITANO PUTA.

Kao i prethodnih, tako i ove godine još je jednom potvrđena uspešna saradnja OPSD „Dragan Radosavljević“ i Kluba ljubitelja timočkih pruga.
Akcija božićnog – zimskog uspona organizuje se na nivou republike Srbije i dolaze planinari i zaljubljenici prirode iz svih krajeva Srbije, a ove godine bilo ih je i iz susedne Bugarske, ukupno oko 750-800 učesnika.
Četvoročlana ekipa iz Kluba, u okviru OPSD „Dragan Radosavljević“, učestvovala je u božićnom – zimskom usponu veoma uspešno po svim pitanjima-principima dobro organizovane planinarske akcije.
Vreme, koje nam nije bilo baš naklonjeno, nije uspelo da nas spreči u usponu koji je počeo po blagoj kišici.

KLIKNITE NA SLIKU , DA BISTE JE VIDELI U PUNOJ VELIČINI


Staza je bila pod snegom što je bilo dobro je rnije bilo blata i vode sem na pojedinim mestima.U toku uspona vidljivo je u velikom broju polomljeno drveće od težine leda. Šteta je očigledna.Malo odmora pogotovo na početku nije na odmet.Dolazak do prve baze bio je malo teži po principu da je svaki početak težak.Tu je bilo mesto i za malo okrepljenje.A neki su se i presvlačiliOd prve baze penjanje dobija težinu, jer počinje težak uspon na plato Baba. U toku uspona na kratkim zastancima pruža se predivna panorama na selo Rtanj i okolinu.Ovde se vidi pokret grupe iz sela.Do platoa bilo je pet baza i kod svake je bio mali predah.
Na pojedinim mestima su organizatori sa razlogom postavili i neophodnu pomoć.U toku uspona nekoliko puta se menjalo vreme.Nakon dolaska na plato svi učesnici imaju duži predash jer predstoji težak uspon na sam vrh. Taj se predah koristi za odmor, presvlačenje, doručak i ostale pripreme.Nakon doručka trebalo je sve to spakovati i pripremiti se za vrh.

Pokret.Ka vrhu se krenulo sa optimizmom, sve dok pripadnici GSS nisu zabranili dalji uspon zbog nevremena koje je besnelo na vrhu.Kažu da je spuštanje jednako teško kao i uspon ako ne i teže.Motel koji je bio pun ko oko kada se sve završi izgleda ovako.Na kraju ostaje još jedno lepo iskustvo sa zimskog uspona na čuvenu planinu Rtanj i druženje sa ljudima koji su otprilike kao vi – etuzijasti i zaljubljenici u prirodu i sve što je prirodno.
Verujte nije bilo teško, a i ono malo težine anulira vedri duh napred pomenutih ljudi.

SAMO TREBA HTETI !

Autor fotografija i teksta

g-din Bojan Šrajer član uprave kluba

VAŠ KOMENTAR , PREDLOG , SUGESTIJU , NAPOMENU .... NAPIŠITE OVDE

Komentari (1)

Nalazite se na: Božićni – zimski uspon na Rtanj - 2015.g.
Gravatar
Alen Randjelovic kaže...
Jos jedna u nizu fenomenalno uradjenih foto-reportaza naseg Druga Bojana Srajera.

Svaka cast Boki

image

25th January 2015 7:29pm
Stranica 1 od 1

Dodajte komentar

*Polja koja treba popuniti
(neće biti objavljeno)
 
Bold Italic Underline Strike Code Quote Insert line Bullet list Numeric list Link Email Image Video
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
 
PITANJE: Ukucajte obrnutim redosledom: 123
 
Unesite odgovor na PITANJE :
 
Obavestite me o novim komentarima putem e-maila.