Prohodne Timočke pruge
 

Danas, u četvrtak, 16.02.2012., više od 24 h pre predvidjenog roka, timočki železničari su, pošto su juče i noćas uložili nadčovečanske napore, sve pruge očistili od snega, tako da su one ponovo otvorene za saobraćaj. Od jutros ponovo saobraćaju svi vozovi koji su upisani u red vožnje: po tri para vozova Zaječar - Niš - Zaječar, Zaječar - Prahovo Pristanište - Zaječar i Zaječar - Bor - Majdanpek - Zaječar.

Sneg je čistila snažna, neumorna i neustrašiva zelena Kennedy-dizelka ŽS 661, a njen plug bacao je sneg više metara uvis i na stranu. Iz Niša prema Zaječaru prvi je krenuo putnički dizel-motorni voz broj 2744 u 10:15 h; on je bez problema prošao Klisuru Svrljiškog Timoka i približava se Zaječaru. Očekuje se da u Zaječar stigne tačno na vreme i garantovane su veze za Bor, Majdanpek, Negotin i Prahovo Pristanište po Redu vožnje. Sneg, medjutim, u Timočkoj Krajini i dalje pada.

Šta reći timočkim železničarima nego toliko puta BRAVO koliko je pragova na svim prugama Timočke Krajine, pomnoženo toliko puta koliko pahulja snega je bilo u brdima snega koja su otklonili sa pruga! Svaka vam čast! To želim sa vama da nazdravim, pa spremajte za sutra jednu dobru ljutu domaću timočku rakiju! Eto mene sutra kod vas!

Autor
@ GANZ