Nova Ruska garnitura u Zaječaru
 

PREGLEDANO PUTA.Pre nekoliko godina stiglo je 6 DMK serije 710 polovnih i repariranih  iz Svedske koje su bile stare tridesetak godina, a ipak su izazvale oduševljenje i vratile poverenje putnika u železnicu. Za ovo vreme popularne „Šveđanke“ prešle su po 1.000.000 km i prevezle veliki broj putnika. U pocetku, zbog velikog interesovanja, u „špicevima“ je dodavana još po jedna garnitura.
Danas, saobraća samo 3-4 garnitura, voz za Beograd (970/971) je privremeno ukinut?,   pa je putnički saobraćaj ponovo vraćen na početak priče bez perspektive  i sa svih strana se ponovo postavlja pitanje opravdanosti putničkog saobraćaja u Timočkoj Krajini.
Tračak nade za stanovnike Timočke Krajine i putnike namernike iz ostalih krajeva, pojavio se je informacijom o kupovini novih Ruskih, dizelmotornih garnitura. 
I zaista,  danas smo bili svedoci  da je našim prugama, od Niša do Bor Teretne i Prahova Pristaništa i ponovo do Niša, u svrhu testiranja, prošla potpuno nova garnitura,  prototip izradjen u Rusiji, kod nas obeležena kao serija 711 rednog broja 001. Nažalost, ukoliko ovaj prototip zadovolji zahteve srpskih pruga, tek onda će se pristupiti izradi još 11 ovakvih garnitura. Nezvanična podela ovih 12 garnitura je već počela, ali najčešće se čuje informacija da je Vojvođanski lobi najači...

Ostaje samo nada da će nove garniture, naći put i do Timočke Krajne i vratiti nekadašnju slavu železnici.

KLIKNITE NA SLIKU , DA BISTE JE VIDELI U PUNOJ VELIČINI

KLIKNITE NA SLIKU , DA BISTE JE VIDELI U PUNOJ VELIČINI